Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Termékek Menü
06-70-378-1773

Natúr tea Csalánlevél 50g

Ár:
250 Ft (197 Ft + ÁFA)
Cikkszám: Rex-csalánlevél
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.050 Ft
Várható szállítás: 2020. október 02.
Gyártó: Gyógytea vállalkozás
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 5.000,00 Ft/kg
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások,reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk.

A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.

A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.

Felhasználási javaslat Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel.
Forrázat készítése virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény, ánizs-termés) A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük.
Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük.
Áztatás készítése azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús,fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!